Wczytuję dane...
Bibliografia

Przy tworzeniu opisów poszczególnych produktów korzystano z informacji znajdujących się na opakowaniach lub umieszczonych na stronach internetowych producentów oraz w oparciu o następującą literaturę:

Pitchford P., Odżywianie dla zdrowia, Łódź 2010
Ciborowska H., Rudnicka A., Dietetyka, Żywienie zdrowego i chorego człowieka, Warszawa 2016
Dziak M., Kuźnicka B., Zioła i ich stosowanie, Historia i współczesność, Warszawa 1992
Romer M., Aromaterapia - Leksykon roślin leczniczych, Wrocław 2009
Sroka G., Poradnik ziołowy, Warszawa 1988
Czikow P., Łaptiew J., Rośliny lecznicze i bogate w witaminy, Warszawa 1988
Nowak Z., Infekcje u dzieci lecz ziołami, Kraków 2019
Lewkowicz-Mosiej T., Zioła w leczeniu chorób cywilizacyjnych, Poznań 2017
Gumowska I., Owoce z lasów i pól, Warszawa 1986
Górnicka J., Apteka natury, Warszawa 1991
Borovich M., Rośliny nas ocalą, Warszawa 2017
Stradecka A., Przyprawy niezbędne w kuchni, Warszawa 2005
Aleksandrowicz J., Gumowska I., Kuchnia i medycyna, 2002
Kaczmarczyk-Sedlak I., Skotnicki Z., Leksykon naturalnych surowców leczniczych,  Kraków  2018
Ożarowski A., Jaroniewski W., Rośliny lecznicze i ich praktyczne zastosowanie, Warszawa 1987
Konopacka I., Brud W., Pachnąca apteka, Warszawa 1998

Artykuły dostępne na: