Wczytuję dane...

Opis

Ghee powstaje poprzez powolne podgrzewanie masła, odparowanie wody i usunięcie zanieczyszczeń, m.in. białek, które wytrącają się na powierzchni tłuszczu w postaci piany lub osadzają na dnie naczynia. Temperatura dymienia masła klarowanego to 252°C, dzięki czemu nadaje się ono do smażenia, pieczenia i gotowania. Ma lekko orzechowy aromat i bardzo delikatny smak.

Ghee to nie tylko produkt spożywczy ale również surowiec farmakopealny w Indiach, znajdujący zastosowanie w ajurwedzie czy Tradycyjnej Medycynie Chińskiej. Ghee odżywia, wzmacnia i regeneruje, dostarczając witamin A i D, a stosowane miejscowo na stany zapalne, zaczerwienienia czy oparzenia termiczne działa przeciwzapalnie. 

Skład

tłuszcz mleczny* (100%) *certyfikowany składnik ekologiczny

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

Wartość energetyczna: 3763 kJ/899 kcal; Tłuszcz: 99,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65,8 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g

Producent

FINCK GHEE GMBH, 88367 Hohentengen, Gräfin-Monika-Strasse 31

Kraj pochodzenia

Niemcy

Dystrybutor

BIO PLANET, 05-084 Leszno, Wilkowa Wieś 7

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...